Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Německo opět výdobytkuje – to snad už není ani legrace

Naposledy jsem psal o tom, že Němce zřejmě mrzí, že nemají velkou krizi, tak zvyšují výdaje na důchody – a ani ne za 2 měsíce pro změnu zavádějí další „sociální výdobytek“ - minimální mzdu.

Tady bude asi třeba malé vysvětlení pro čtenáře nehoněné v politické ekonomii. Minimální mzda (dále jen m.m.) je opatření, které se tváří jako zvyšování mezd – jako takové je socialistickými politiky a odboráři prodáváno voličům. Ve skutečnosti jde ovšem o zákaz pracovat za méně než je stanovená m.m. Což znamená, že ti, kteří mají dnes v Německu méně než € 8,5, v přepočtu tedy cca 233 Kč na hodinu se přestanou vyplácet. Někteří z nich skutečně dostanou přidáno a místo jim zůstane za m.m., ovšem většina míst nejspíš zanikne, bude nahrazena technikou, přesunuta do zahraničí apod. A zvláště málo kvalifikovaní nezaměstnaní či na trh práce nově příchozí budou mít shánění práce o hodně stíženo. Sečteno a podtrženo vzroste nezaměstnanost a přibudou zejména lidé dlouhodobě nezaměstnaní a nezaměstnatelní, ale politici se budou tvářit jak pomohli chudým.

Je vidět, že je naprosto naivní se domnívat, že Německo zůstane majákem ekonomického rozumu a stability navždy – ono ani toho rozumu zase nebylo tolik – spíš ti ostatní socialisticky blbli mnohem více, nicméně Němci chtějí zjevně předvést, že umějí blbnout taky – jako by tomu bylo tak dávno – cca 70 let, co se se svým vlastním socializmem tak vyznamenali.

Dnešní německé blbnutí navíc přichází v době, kdy se množí varovné známky ukazující, že soudobá německá stabilita nemusí mít dlouhého trvání tak jako tak. Rapidní nárůst cen nemovitostí a nájmů v Německu naprosto neodpovídající výkonu německé ekonomiky (do Německa se zřejmě jednak stěhují lidé ze „zotavujících se ekonomik Jihu“ a navíc spousty investorů nevědí kam při úrokových sazbách zařízených ECB uložit v Evropě peníze) byl asi první jasným symptomem, že věci se vyvíjejí jinak než čekají optimisti – a snaha vlády SRN to řešit regulací nájmů dalším symptomem, že soudobé evropské vlády s tím nic rozumného nenadělají.

Po kratším období, kdy se objevovaly optimističtější čísla ve vývoji HDP některých evropských států, návratu Řecka a Portugalska na finanční trhy (způsobené ovšem asi hlavně fígly ECB, které tamní krize spíš odsunují a přelívají do jiných zemí) se v současné době již objevují některé horší výsledky zejména ve Francii, ale i Německu a nepříliš povzbudivé signály přicházejí i ze zámoří. A právě v této době začínají Němci socialisticky blbnout na kvadrát jako by je úloha ekonomického lídra (či ekonomického Führera?) znervózňovala a chtěli se jí zbavit. No vzhledem k naší ekonomické závislosti na Německu je to možná ještě větší průšvih než to rozhazování, do kterého se pouští současná česká vláda.

Snad jen malinko mě utěšuje, že i německá vláda je zřejmě součástí Božích soudů nad Evropou, kterými se Bůh snaží přimět svůj někdejší lid k návratu. Evropané pyšní na svůj rozum prostě nahradili Boha skutečného bohy mamonu, socializmu, environmentalizmu, multikulturalizmu a tohle jsou konce. Ďáblovi – skutečnému bohovi těchto náboženství nejspíš stačí jen sem tam něco pošeptat nějakému politikovi – samozřejmě tak, aby si dotyčný myslel, že je to jeho vlastní skvělý nápad, jak něco opět vylepšit – to ten zlý umí dobře, a pak se už jenom směje – tedy Ďábel, pro nás to tak legrační nebude.

Autor: Martin Horák | sobota 12.7.2014 12:05 | karma článku: 17,52 | přečteno: 1363x
  • Další články autora

Martin Horák

Lame duck season = doba mydlení schodů?

Aktuální černý obyvatel Bílého domu dává uvedenému termínu nové netušené významy. Ve většině případu v historii se odcházející prezidenti dokázali chovat celkem důstojně.

14.1.2017 v 12:33 | Karma: 28,54 | Přečteno: 593x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Válka s Ruskem – kvalitní kouřová clona aneb Koho volit?

Příprava na minulou válku je vždycky mnohem snazší než řešení aktuálních problémů. Proto se taky „ruské nebezpečí“ řeší mnohem snáze než statisíce nebezpečných muslimských „uprchlíků“.

11.6.2016 v 12:00 | Karma: 30,54 | Přečteno: 688x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Evropa možná zahyne, ale vy můžete žít

Do Evropy se valí davy muslimů, čím dál častěji to někde udělá bum a většina evropských politiků reaguje jak malé bezradné děti. Vliv islámu na naše životy stoupá.

22.3.2016 v 18:00 | Karma: 22,80 | Přečteno: 769x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Barnevern – pokročilejší stádium socializmu.

O dětech Michalákových a dalších jste asi slyšeli. Často jsou pokládány za omyl či zvůli norských úředníků či omyl norských zákonodárců. Jenže nejde o chybu, nýbrž o logickou vlastnost politického systému.

9.1.2016 v 12:09 | Karma: 18,82 | Přečteno: 411x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Syrská tragédie a americká ostuda

„Odstraňování zlého diktátora“ způsobilo hromadné vraždění, zdevastovanou zemi a migrantskou katastrofu. Trochu spravedlnosti je snad v ostudě pro USA i EU, jejíž rozsah se teprve ukáže.

13.11.2015 v 18:00 | Karma: 34,01 | Přečteno: 961x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik