Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bída Evropanů jako kořen multikulti

Řeč nebude o bídě materiální, ale vztahové. A o multikulti nikoliv jako poruchy rozumu, nýbrž důsledku nemoci srdce.

Z hlediska materiální úrovně patří i chudší Evropané stále mezi nejbohatší lidi planety. Žijeme navíc v eurosocializmu, ve kterém hlady netrpí ani lidé celoživotně se práce štítící (otázka, zda je to tak správně, je mimo zaměření tohoto článku). Obytné místnosti celoročně vytápěné na pokojovou teplotu, tekoucí i teplou vodu, možnost denně konzumovat maso atd. – to před 200 lety neměli ani příslušníci nižší šlechty. A dodnes to nemá většina lidí obývajících tuto planetu.

A přesto je většina Evropanů v něčem strašně chudá. O hrozně moc chudší než před 200 lety, o hodně než před 100 lety, o něco než před 50 lety, ale zase bohatší než bude za deset let – tedy nezmění-li se dosavadní trendy (a za 50 let těžko říci, protože tak dlouho nemůže při nezměněném trendu Evropa tak jak ji známe přežít).

Řeč je o vztazích mezi lidmi. Historicky poměrně nedávno žila většina lidí v široce strukturovaných lidských „sítích“ sestávajících se nejen z předků a potomků, ale i bratranců, sestřenic, strýců, tet apod. jakož i církevních a místních společenství. Místní společenství se rozpadala jak se lidé stěhovali a navíc vzrůstala možnost neosobního sdílení kde čeho skrze tisk, rozhlas, televizi apod., církevní společenství přestávala fungovat jak lidé ve své pýše odvrhli skutečný vztah k Bohu (pouhý filozofický názor, zda Bůh existuje je v tomto celkem irelevantní), tet, strýců, bratranců i sourozenců ubývá jak stoupá lenost lidí mít více dětí.

Posléze se začala hroutit i elementární rodina. Počty rozvodů, narůstající od první republiky, ohlašují klesající schopnost čím dál tím větší části populace žít v trvalém vztahu. A tak přibývalo dětí, které normální soužití mámy s tátou nikdy neviděli, možná si od dětství marně kladou otázku: „Co jsem jen měl udělat, aby mě táta (někdy i máma) neopustil(a)? Možná kdybych se víc snažil, kdybych byl hodnější, tak by u mámy zůstal.“ (Tohle si nevymýšlím, to jsem od jednoho, dnes již dospělého, člověka z rozvedené rodiny skutečně slyšel, že s touto otázkou vyrůstal a asi v tom nebude výjimečný).

Dále „modernizace“ pokračuje narůstajícím počtem „volných“ – tj. kdykoliv okamžitě zrušitelných - „vztahů“ a navíc i těch, kteří natolik anticipují svoji neschopnost vytvářet kvalitní dlouhobé vztahy, že se o žádný vztah nepokoušejí, ani když mají děti (Tedy pokud nejsme ochotni za vztah pokládat to, že se občas s někým vyspí). Důsledkem je, že v Evropě žije sice na nepříliš velké rozloze několik set miliónů lidí, a přece je čím dál tím více z nich  úplně samo. Mohou to být i lidé, mající ohromná konta, nádherné vily a nablýskaná auta, a přitom nikoho, kdo by o ně měl jakýkoliv zájem, za který si nechce nechat zaplatit. Zářivý povrch může klamat.

Silné řeči o modernosti, nezávislosti, alternativních formách rodiny apod. možná oklamou rozum, avšak nikoli srdce. A milióny osamělých evropských srdcí hledají, čeho by se chytily a na čem by ulpěly. Něco z toho může jistě „vyřešit“ i alkohol, nikotin či drogy, jejichž konzumace přes všechny informace o jejich škodlivosti neustále utěšeně narůstá, protože dokážou trýznivé pocity na čas otupit, nicméně toto není předmětem tohoto článku.

Teď trochu odbočím. Za velké krize 30.let psal například Fučík a jiní levicoví blouznivci o zemi, kde dělník nemá hlad. Mysleli tím SSSR, kde právě tehdy umíraly v důsledku Stalinem vyvolaného hladomoru hladem milióny lidí. Nad tímto se můžeme smát, kroutit hlavou, jak byli tehdy hloupí. Jenže já si nemyslím, že se Fučík a další levicoví intelektuálové vyznačovali nízkou inteligencí či nevzdělaností. Oni byli pouze zoufalí z aktuální situace a tak si vysnili místo, kde je to mnohem lepší. Místo, o kterém bylo známo, že je to tam o hodně jiné, ale které zároveň málokdo znal doopravdy, a tak si o něm mohli vysnít v podstatě cokoliv.

Také mě napadají slova jedné písně od Kubišové: Kdy žízeň má, ten pije z louží a kdo má hlad, i kůru jí.

Tady bych viděl pozadí neomarxistického snění – lidé, neschopní kvalitních vztahů se svými nejbližšími, neřku-li se sousedy či nějakým širším společenstvím sobě podobných, sní o lásce k nějakým jiným, odlišným, o kterých obvykle nemají moc relevantních informací. A kdyby je snad přece jen měli, všechny negativní stejné odfiltrují jako xenofobní, netolerantní, rasistické, středověké, homofobní... Ve skutečnosti jde o informace, které ruší jejich sny.

Tím se vysvětluje to, co vypadá jako naprosté nelogičnosti. Třeba proč neomarxisti podporují feministky a homosexuály na straně jedné, a muslimy na straně druhé, přestože muslimové obě prvně uvedené skupiny nenávidí a kde mohou, i popravují.

Anebo proč přes 3000 vědců podepsalo petici, ve které se zhruba říká, že Evropa by měla přijmout všechny potřebné ze světa, ač z hlediska dnešní evropské životní úrovně je na světě těch potřebných několik miliard a o všechny se Evropa postarat nemůže, ke kterémuž závěru lze dojít i úvahou podstatně jednodušší a s nižší úrovní znalostí, než jaké by jeden předpokládal u vědců.

Taky mám jednu špatnou zprávu pro  všechny vášnivé antimultikulturní blogery a diskutéry: Vaše sebechytřejší argumenty nebudou na pravé multikulty fungovat, protože sebelogičtější  argument neléčí nemocné srdce. (A pro jistotu dodám, že na nepravé multikulty z rozličných neziskovek, začleňovek, nevláďovek apod. také ne, protože těm byste zase musely stopnout ten „nezisk“, co za to berou, nicméně o nich tento článek není.)

Tady bych se obrátil na skutečné křesťany (mám teď na mysli jen skutečné křesťany s osobním vztahem k Bohu, kteří berou vážně Boží slovo, což je s multikulti neslučitelné, takže liberální eurokřesťané typu Halík, Paroubek či Nečas se nepočítají). Často se mluví o pomoci bližním v nouzi. Přitom jak již jsem psal, materiální bídy okolo nás mnoho není, konkurovat sociálnímu systému, založenému na státním násilí, mohou malé církve dost těžko. (Jestli tedy znáte nějakou velkou a duchovně skutečně živou církev u nás, tím lépe, ale pochybuji o tom). Naopak lze nabídnout pomoc Toho, kdo již na úsvitu věků viděl, že „Není dobré, aby člověk byl sám…“ (Bible, Genesis, 2,18), a který jediný může pomoci tuto bídu doopravdy překlenout. Tím spíše, že On miluje všechny svoje děti a rozhodně ho netěší jejich bezútěšné bloudění. Natož připravování půdy pro ovládnutí Evropy zlým duchem Alláhem.

„Zbraně našeho boje nejsou tělesné, ale od Boha mají sílu k boření hradeb. Jimi boříme výmysly i každou nadutost…“ (2.Korintským 10:4-5)

 

Autor: Martin Horák | sobota 12.9.2015 14:13 | karma článku: 17,10 | přečteno: 564x
  • Další články autora

Martin Horák

Lame duck season = doba mydlení schodů?

Aktuální černý obyvatel Bílého domu dává uvedenému termínu nové netušené významy. Ve většině případu v historii se odcházející prezidenti dokázali chovat celkem důstojně.

14.1.2017 v 12:33 | Karma: 28,54 | Přečteno: 593x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Válka s Ruskem – kvalitní kouřová clona aneb Koho volit?

Příprava na minulou válku je vždycky mnohem snazší než řešení aktuálních problémů. Proto se taky „ruské nebezpečí“ řeší mnohem snáze než statisíce nebezpečných muslimských „uprchlíků“.

11.6.2016 v 12:00 | Karma: 30,54 | Přečteno: 688x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Evropa možná zahyne, ale vy můžete žít

Do Evropy se valí davy muslimů, čím dál častěji to někde udělá bum a většina evropských politiků reaguje jak malé bezradné děti. Vliv islámu na naše životy stoupá.

22.3.2016 v 18:00 | Karma: 22,80 | Přečteno: 769x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Barnevern – pokročilejší stádium socializmu.

O dětech Michalákových a dalších jste asi slyšeli. Často jsou pokládány za omyl či zvůli norských úředníků či omyl norských zákonodárců. Jenže nejde o chybu, nýbrž o logickou vlastnost politického systému.

9.1.2016 v 12:09 | Karma: 18,82 | Přečteno: 411x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Syrská tragédie a americká ostuda

„Odstraňování zlého diktátora“ způsobilo hromadné vraždění, zdevastovanou zemi a migrantskou katastrofu. Trochu spravedlnosti je snad v ostudě pro USA i EU, jejíž rozsah se teprve ukáže.

13.11.2015 v 18:00 | Karma: 34,01 | Přečteno: 961x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Soud rozhodne v případu upálení družky. Bylo to italské manželství, říká obžalovaný

25. dubna 2024  9:45

Krajský soud v Brně dnes vyhlásí rozhodnutí v případu muže, kterého obžaloba viní z vraždy družky v...

PŘEHLEDNĚ: Langšádlová nekončí jako první. Jaké změny už zažila Fialova vláda?

25. dubna 2024  9:33

Přehledně Ve čtvrtek oznámila demisi ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). V koaliční...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:29

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

„Musím přemýšlet.“ Španělský premiér zvažuje demisi kvůli vyšetřování své ženy

25. dubna 2024  9:21

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu večer uvedl, že zvažuje rezignaci v souvislosti se...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik