Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Válka s Ruskem – kvalitní kouřová clona aneb Koho volit?

Příprava na minulou válku je vždycky mnohem snazší než řešení aktuálních problémů. Proto se taky „ruské nebezpečí“ řeší mnohem snáze než statisíce nebezpečných muslimských „uprchlíků“.

Pokud se poinformujete o skutečném průběhu dějů na Ukrajině, zjistíte, že tím hlavním, kdo naprosto odmítá plnit minské dohody je – ukrajinská vláda a parlament. Všechny termíny pro schválení autonomie, voleb a dalších dohodnutých zákonů pro Donbas ukrajinským parlamentem už dávno prošly a schváleno bylo jen naprosté torzo, přičemž změna je v nedohlednu – nacionalisté v kyjevském parlamentu to prostě schválit nechtějí. Přesto pokračují sankce proti Rusku „až do naplnění minských dohod“. (Napadá mi jediný způsob jak by Putin mohl to naplnění zařídit - vojensky obsadit Kyjev a tam to schválit za ně. Vzhledem k pořádku, stavu výzbroje, zásobování a bojovému nadšení v ukrajinské armádě by to nejspíš zvládl v řádu dnů. I když mi něco říká, že by se na tomhle řešení zase nějakému šťourovi něco nezdálo…)

Různí generálové se předhánějí v prohlašování jak je třeba čelit ruské hrozbě, ba i jak se musíme připravovat na válku s Ruskem a mainstreamová média to ochotně zveřejňují, aniž by někdo dodal, že je to Západ, který navyšuje vojenské stavy těsně u ruských hranic. Někdo trefně poznamenal, že Rusko je tak agresivní, že už má skoro všechny hranice u amerických základen. Což o to – generálové vždycky potřebovali, aby to vypadalo, že už co nevidět vypukne válka. Ono to zvyšuje šance na větší příděly ze státních rozpočtů. Ale proč to pořád podporují politici?

Moje odpověď je – protože řešit „ruskou hrozbu“ je snazší než řešit skutečné problémy. Dluhy rostou, evropská ekonomika již delší dobu přežívá na kapačkách extrémně nízkých úroků, potažmo za cenu ničení všech úspor (včetně třeba penzijních fondů, což nepochybně bude mít časem velmi vážné důsledky), Řecko po mnoha letech „zachraňování“ stále ekonomicky padá a urgentně potřebuje seškrtávání dluhů, s vysokou pravděpodobností se blíží další kolo globální ekonomické krize (zajímavá úvaha asijského ekonoma na toto téma v NJ zde ), do Evropy se neustále valí proudy imigrantů, z nichž podstatnou část tvoří nebezpeční muslimové, vzrůstá zločinnost (např. zde ) atd.. a to vůbec nemluvím o dlouhodobých problémech typu vymírání a stárnutí původní euroamerické populace. S tím vším politické elity nechtějí nebo nedokáží nic rozumného dělat. Tak bojují proti ruskému nebezpečí. Nejen že budují další základy u ruských hranic, dokonce se zaměřují na boj proti „ruské propagandě“ do které bude nejspíš spadat kde co, co se nehodí (počítám, že po tomto článku budu také odhalen jako Putinův agent).

Je to, pravda, v tradici české demokratické politiky, která v době nástupu nacizmu v Německu bojovala hlavně proti znovunastoupení Habsburků na trůn a po jeho totální porážce zase vyháněla české Němce, kvůli čemuž se „výhodně“ spojila se Stalinem a komunisty. Dnes ovšem jako by se těmito „chytrostmi“ inspiroval celý Západ - spolupráce s dnešním, již prakticky islamistickým Tureckem se jeví „výhodná“ velmi podobně, stejně tak jako třeba křečovitá snaha zlikvidovat Assada, jediného člověka, který je schopen udržet Sýrii neislamistickou.

Co mi chybí v Česku, je rozumná politická síla, která by se těmto nesmyslům dokázala postavit – komunisty mezi rozumné síly rozhodně nepočítám, straničky typu SPD, Úsvit apod., které věnují nejvíce času a energie vzájemným půtkám a rozchodům, také ne a jedinci občas něco chytrého prohlásivší to určitě nevytrhnou. Máte někdo nějaký nápad koho volit?

Autor: Martin Horák | sobota 11.6.2016 12:00 | karma článku: 30,54 | přečteno: 688x
  • Další články autora

Martin Horák

Lame duck season = doba mydlení schodů?

Aktuální černý obyvatel Bílého domu dává uvedenému termínu nové netušené významy. Ve většině případu v historii se odcházející prezidenti dokázali chovat celkem důstojně.

14.1.2017 v 12:33 | Karma: 28,54 | Přečteno: 593x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Evropa možná zahyne, ale vy můžete žít

Do Evropy se valí davy muslimů, čím dál častěji to někde udělá bum a většina evropských politiků reaguje jak malé bezradné děti. Vliv islámu na naše životy stoupá.

22.3.2016 v 18:00 | Karma: 22,80 | Přečteno: 769x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Barnevern – pokročilejší stádium socializmu.

O dětech Michalákových a dalších jste asi slyšeli. Často jsou pokládány za omyl či zvůli norských úředníků či omyl norských zákonodárců. Jenže nejde o chybu, nýbrž o logickou vlastnost politického systému.

9.1.2016 v 12:09 | Karma: 18,82 | Přečteno: 411x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Syrská tragédie a americká ostuda

„Odstraňování zlého diktátora“ způsobilo hromadné vraždění, zdevastovanou zemi a migrantskou katastrofu. Trochu spravedlnosti je snad v ostudě pro USA i EU, jejíž rozsah se teprve ukáže.

13.11.2015 v 18:00 | Karma: 34,01 | Přečteno: 961x | Diskuse| Politika

Martin Horák

Bída Evropanů jako kořen multikulti

Řeč nebude o bídě materiální, ale vztahové. A o multikulti nikoliv jako poruchy rozumu, nýbrž důsledku nemoci srdce.

12.9.2015 v 14:13 | Karma: 17,10 | Přečteno: 564x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Za upálení družky 17 let. Nepamatuji si, co se stalo, tvrdil obžalovaný

25. dubna 2024  9:45,  aktualizováno  10:10

Na sedmnáct let do vězení poslal Krajský soud v Brně muže za upálení jeho družky v Rajhradě na...

Automotodrom chce peníze za neodjetý ročník MotoGP, u soudu žádá 27 milionů

25. dubna 2024  10:07

Brněnský Automotodrom si chce pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požaduje za pronájem...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  9:48

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

PŘEHLEDNĚ: Langšádlová nekončí jako první. Jaké změny už zažila Fialova vláda?

25. dubna 2024  9:33

Přehledně Ve čtvrtek oznámila demisi ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). V koaliční...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik