Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ještě bych doporuval diskutovat problém nedostatečné tvorby spermatu.

0 0
možnosti

Ale to je problém - nejde o množství ale spíše o kvalitu. A jak praví LIDL - kvalita je u nás na 1.místě.:-)

0 0
možnosti

Ze sociálních dávek nejde státu nic zpět ve formě vybraných daní? Úžasný objev.

0 0
možnosti

A co daně z chlastu, cigár, heren a DPH vůbec?

1 0
možnosti

tam kde se rodicum opravdu hazi klacky pod nohy, a je opravdova bida, tam maji furu deti, v tom to teda neni. A planeta je opravdu prelidnena, to ale Evropan nepochopi, to by chtelo trochu vyject za humna, ne ale do resortu na plazi, tan prd uvidite

2 0
možnosti

Tam kde mají reálně bídu je to více méně instinktivní pozůstatek stavu kdy je tam průběžně likvidovali epidemie a hladomory a z 8 dětí se stavu schopného se množit se dožili 2.

Ten stav by dnes povětšinou byl stejný kdyby do něj nebylo uměle zasahováno "humanitárními" dodávkami léků a jídla od nás.

Bohužel to je přesně příklad toho kdy jsou tygři pomocí "sociálna" nuceni sdílet své nahromaděné zdroje z krysami místo toho aby krysy aktivně likvidovali když se jim pokusí zdroje sežrat

2 0
možnosti

tam kde se rodicum opravdu hazi klacky pod nohy, a je opravdova bida, tam maji furu deti, v tom to teda neni. A planeta je opravdu prelidnena, to ale Evropan nepochopi, to by chtelo trochu vyject za humna, ne ale do resortu na plazi, tam prd uvidite

0 0
možnosti
Foto

Každý člověk jedná tak, že svým jednáním zvyšuje svůj užitek. To je prokázané lidské jednání a takto jedná každý člověk.   Pokud má člověk pocit, že stačí tolerovat stát, který se o něj ve stáří postará, je jasné, že nepociťuje potřebu zabezpečit si své stáří skrze rodinu a rodinné vztahy.

0 0
možnosti

Já mám dětí dost, ale že by se na mně nějak "skládali", nebo jak si to představujete? A mají odcela dost starostí se sebou a rodinami... Mluvím teď o hmotném zajištění. Tam to leží na 99% na mně osobně.

0 0
možnosti

Já si samozřejmě přeji jako milovník staré dobré Evropy, aby se rodilo dost pravých Čechů, Francouzů, Švédů atd. Ale i kdybyste dělal cokoliv, tak na koeficient 2,1 nedosáhnete.  Ani v katolických baštách jako Španělsko., Itálie. Evropa se změnila - užít si život jinak, protože žádný nebeský pak nebude. Strach před velkými dětskými nemocemi ale i strach z budoucnosti. Zdravotní problémy Evropanů, pokud jde o rozmnožování, také prý hrají roli. Ani země, které lépe řeší zaměstnávání matek, u nás vyznavači boha Klause spoléhali na neviditelnou ruku trhu, nejsou na tom o mioc lépe. Asi nezbývá než klasicky jet dál a nechat zhoršovat stav co nejméně. Na rozdíl od pana Kurala, který by rád výrazný pokles uvítal, si myslím, že konkrétně česká kotlina se vždy zaplní cca desetimilony lidiček, nebudou ovšem tolik české.

0 0
možnosti

Ano kotlina se zaplní pokud to umožníme.

Ovšem já nechápu jak si stát který má byť půl procentní nezaměsnanost může dovolit na své území přijímat jakékoli imigranty.

Už teď je tady lidí že nikdo neví co s nimi. Co by se mělo udělat je zcela přestat vydávat povolení k pobytu a všechny kdo ho nemají aktivně deportovat. Klidně pořád dokola.

1 0
možnosti

A přitom je to tak snadné. Dát lidem práci,slušný plat, 8h pracovní dobu,volné víkendy. Ale to se dneska těm miliardářům vlastnící stovky firem nehodí. Jim vyhovují otroci ,kteří obětují svůj osobní život jejich firmám...   Až se jednou za stovky let bude někdo zajímat proč zanikla evropská civilizace , tak zjistí že to bylo tím že lidi jen pracovali,pracovali a pracovali a nějak se zapomněli rozmnožovat!

1 2
možnosti

Ano jenom 10 procent pupulace mezi dospělostí a důchodem dostává najíst za to že NIC nedělá. (protože to je menší ztráta než jim dávat zároveň to a ještě je organizovat v práci jejíž výsledky pravděpodobně nikomu nebude možné prodat)

Tato hladová zeď je třeba praktikována v zemdělské výrobě kdy se přes státní přerozdělování vyrobí tolik potravin že se ani v místě kam se je vyplatí dovézt nespotřebují a tyto přebytky je levnější zničit než je vozit někam dál...

Další realita... sháníme v republice někoho kdo by uměl servisovat lasery které jsou ve stovkách fabrik... adekvátní vzdělání má 8 lidí v téhle zemi ročně... zbytek je k ničemu....

to vaše "snadné" sebou nese neuvěřitelně vysoké výdaje kterých dost akutně hrozí že na tom člověk prodělá. Navíc kvalita "těch lidí" prostě velmi často neodpovídá poptávce po tom co by od nich člověk zpotřeboval. (A v dnešní době je často už třicetiletý moc starý aby se učil něco nového, valná většina lidí už to nezvládá, a staré už nikoho na světě obvykle nezajímá)

pojem "otroci" je v okamžiku kdy nikdo neví jak efektivně použít 10 procent pracovní síly aby se na tom neprodělávalo vcelku k smíchu termín.

0 0
možnosti

Možná jsem staromodní,ale víte v čem já vidím problém?V rozpadu systému rodiny.Dříve musel chlap uživit celou svou rodinu sám,jinak to nebyl chlap.Žena byla doma,starala se o rodinu,děti,jak se říká,udržovala teplo krbu,Své povinosti měly i děti,byly pod větším dozorem,říkalo se jím co je dobré a co špatné,dneska většina děcek vidí své rodiče až někdy pozdě večer a podle toho to také vypadá.A výsledek je atomizace společnosti a stále větší sobeckost i uvnitř značně umenšelých rodin.

3 0
možnosti

a kdy bylo to dříve? :D Před 150 lety když nebyl problém vyhnat na pole pracovat 12 leté děti a ti si tehdy touto činností vydělali na svou vlastní existenci?

To o čem mluvíte je velmi krátká epizoda mezi světovými válkami a to ještě jen pro poměrně malou část městské populace.

2 0
možnosti
Foto

příčina krize netkví v demografii, nýbrž v privatizaci a globalizaci ... o nějakých 30% více nebo méně dětí nemá na krizový výsledek téměř žádný vliv ...

0 2
možnosti

Samozřejmě,tento systém není nakloněn fungování rodiny.

0 0
možnosti

Problém se stárnoucí populací u nás byl lehce řešitelný,pokud by vláda vydělila před 20 lety pár ziskových podniků jako např.ČEZ  a ty by svůj celý zisk odváděly na fond budoucnosti,jen ten ČEZ by tam odvedl za 20 let 600 miliard,tyto přijmy by bez problému sanovaly propady důchodového fondu a žádná důchodová deforma by se ani dělat nemusela.

2 2
možnosti

S takovýmhle přístupem by už žádný ČEZ neexistoval. Dávno by zkrachoval.

V současné ekonomice pokud má firma přežít tak musí neustále expandovat a likvidovat konkurenci... a to nejde když své zdroje zaměříte na něco spotřebního a nenávratného jako jsou důchody.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS