Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak si nějak myslím jestli ten ĎÁBEL nekousl vás pane blogere. Nechte ekonomiku těm co jí rozumí. Piště radši o bohu, Ježíši Kristovi a myslím, že Vás nikdo kritizovat nebude.

0 1
možnosti

:-D Malý český zap...ný človíček peskuje Němce, jak že to dělají špatně... Co na tom, že Německo má v Evropě nejvýkonnější ekonomiku a zřejmě to tedy dělá dobře? Človíčkovi to prostě nezapadá do jeho naivních českopravicových představ, tak to prostě špatně dělají. Promiňte, ale fakt se musím smát! :-)R^

1 1
možnosti

Patrně netušíte, že mezi ekonomickou politikou a jejími důsledky esituje časová prodleva. Lépe jsou na tom proto, že to dělali lépe v minulosti - například byli jedni z mála, kteří v Evropě neměli celostátně stanovenou minimální mzdu. Současné chyby se projeví teprve v budoucnosti. Ale hlavně, že jste se zasmál.

3 0
možnosti

Smiřte se s tím, že jsou Horstové na tom dobře, i když jejich bývalý vůdce by se divil, kolik je tam už neárijců a jejich počty rostou. I ve fotbale. Snad Vás potěší, že tam určité kličky jsou - např. podnikatelé mají určitý čas na "adaptaci", odbory taky "frflaly" a taky je pravda, že jim na jejich mzdovou úroveň přispíváme nejen v Boleslavi. Ale otevřený trh je soutěž a někdo je lepší a někdo horší.

1 0
možnosti

K90a76r68e16l 34N74o32v88á22k

12. 7. 2014 13:37

Ekonomický diletant nám dává rozumy, Bože kam to spějeme?;-D

1 2
možnosti

Ideologické poučky o minimální mzdě máte nastudované dobře. Německo ovšem už teď minimální mzdu reálně má skrze kolektivní vyjednávání, které pak určuje nepodkročitelnou minimální mzdu, kterou musí platit zaměstnavatelé v celém oboru. Pokud navíc platíte méně jak 75% průměrné mzdy v oboru na srovnatelných pozicích tak se jedná o tzv. "illegal wage" podle zákonů SRN. Takže federálně určená MM bude mít zanedbatelný efekt kromě zamezení šibalů co platí tak nízké mzdy, že jim to stát dorovnává. ;-)

3 0
možnosti

No, vzhledem k tomu, že například Mnichovský ekonomický institut Ifo odhadl, že zavedení minimální mzdy by mohlo stát ekonomiku až 900 tisíc pracovních míst, máte asi těžko pravdu.

A podle tohoto zdroje:

http://www.euronews.com/2014/04/02/germany-set-to-introduce-new-minimum-wage-from-2015/

pracuje za méně než nyní stanovená m.m. desetina pracovníků na západě a čtvrtina na východě.

2 0
možnosti

Hezkou sobotu pane ekonome.

Myslím si, že je mimo mísu nějak "radit" a "kritizovat" zemi, která je na tom daleko lépe po ekonomické stránce a také stránce vývojové. Myslím si, že místo "ideologických" keců, promiňte poznámek, by se více hodilo něco od nich převzít. Jak v otázce sociální (zákony, způsoby jak zabránit různým vychcánkům systém vycucávat) , v otázkách právních a ekonomických. jak vidno, vy tomu nepomůžete. vy jste "ideologický".

4 2
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik