Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tento i předchozí článek karma, jen bych doplnil. Ono s Marxem je to ještě barvitější. On nebyl jenom Němec, co nenávidí Slovany. On byl německý Žid, co nenáviděl Slovany a zároveň byl dost silný antisemita. A jak to bylo s ním a s Engelsem můžeme jen spekulovat vzhledem k tomu, že Engels zemřel na rakovinu hrtanu v době, kdy to rozhodně nebylo ani trochu běžné.

2 0
možnosti

S Marxem je to barvitější ještě mnohem více. Hezky o něm píše třeba Johnson v knize Intelektuálové. V článku jsem nicméně zmínil jen to, co jsem pokládal za relevantní pro dané téma.

1 0
možnosti

J35a31n 91P92a60v82e91l

27. 9. 2014 19:33

Hned první předpoklad je blbě. Pravicoví antiputinisté nemají žádné "antikomunistické zanícení". Jen prostě protestují proti ruské invazi na Ukrajinu. A je jim jedno, jestli je ruské komunistické či kapitalistické. Prostě a jednoduše, žádný stát nemá právo vést dobyvačné války proti jinému.

Pussy Riot a zákazy veřejných projevů homosexuality jsou jen jednim z viditelných utahování šroubů v Rusku. Dalším může být třeba kontrola internetu. Nevím jestli ještě teď, ale před pár lety jste se jako turista musel hlásit na policejní stanici či mít pozvání. Tady nejde o bukvice či jednu skupinu. Tady jde o celkový ruský postoj, který pečlivě likviduje svobody a směřuje čím dál tím více k diktatuře.

Ruština je regionální jazyk, ukrajinština je hlavní. Nicméně, souhlasím s tím, že by bylo moudřejší udělat Ukrajinu dvoujazyčnou.

Kdybych já byl na místě ukrajinských politiků, volil bych slova ještě ostřejší než Tymošenková.

1 2
možnosti
Foto

Malá poznámka k utahování šroubů v Rusku. V ČR se individuální turisté pobývající zde na pozvání musí po svém příjezdu hlásit na Cizinecké policii. Jak je to u kolektivních zájezdů, to nevím.

0 0
možnosti
Foto

I93v95o 93C73i34l78i92c65h

27. 9. 2014 16:53

Faktem je, že ti komouši mi do toho pořád nějak nezapadali, Vaše vysvětlení ovšem svoji logiku má.

0 0
možnosti

Na druhou stranu nejvíc adorují Rusko a Putina extrémní strany politického spektra, komunisté a ultra naci. Není divu, v Rusku je nejvíc neonacistů na světě...

http://www.armadninoviny.cz/rusky-pravoslavny-extremismus-a-neonacismus.html

3 1
možnosti

Tady nikdo Putina neadoruje, možná Vyvadil, ale to je prostě člověk jiné kategorie. Jenom v diskuzích iDnes taková zvláštně působící skupinka se neustále snaží vytvářet obraz Putina jako nepřítele. Stejně tak v ČT a ČRo. Jsou to velmi hloupí lidé. Určitě jste od nich už něco četl, prostě deficit elementárního intelektu. Nemusíte se jich bát, oni nic moc nedomyslí.

4 0
možnosti

A30d77a20m 75S67t58a38v88a

27. 9. 2014 13:13

Plně souhlasím s autorem, včetně hodnocení toho rigidního českého komunistického pomýlení! Co komunista, to permanentní pomýlenec.  Na Rusy nadává Američan, tak hurá, oni, komunisti, je budou chválit. Jsou věčně hloupí, i když kdovíjak seštudovaný. To nám ale nevadí. Vadí nám, že naši demokratičtí politici nedokážou pochopit Putinovu racionální politiku v dnešním světě, která do jeho kymácení se ve vichru marxistického anarchismu, bezděčně mu podlévají politici zleva zprava, divme se,  ta  Putinova politika hájí tradiční evropské hodnoty - byť je na samém začátku jejich  demokratické správy.

3 0
možnosti

J95a16n 56R38á36ž

27. 9. 2014 13:42

Nevím,nevím zda demokracie patří k tradičním evropským hodnotám!

Když se objektivně podíváme na historii, a zanalyzujeme jak dopadly vsechny pokusy o zavedení demokracie, jaké měly jednotlivé modely podobu a jak většinou dopadly, nemůžeme a žádné demokratické tradici hovořit. Když proberu jednotlivé systémy, kolik let v Evropě více,či méně fungovaly a kolika procent evropanů se týkaly, tak mi vychází, že tradičním a nejvíce funkčním modelem byla v Evropě konstituční monarchie.

O demokracii, v tom helénském ideálu, se půlka Evropanů pokouší až od třetiny dvacátého století. A jak se ukazuje na EU, opět se to nepovede, a ani povést nemůže, protože idealistické (havlovské) pojetí demokracie je jen chiméra, která v praxi nikde dlouhodobě efektivně nefungovala.

6 0
možnosti
Foto

Dobře popsané. Nevím jen, jestli jste se trefil s těmi komunisty ohledně sympatií k dnešnímu Rusku. U nich je to z hlediska opozice vůči USA a tzv. kapitálu jako takového prvoplánové. Staví je to automaticky na druhou stranu. Přeci nebudou hájit své ideologické odpůrce. Taková z nouze ctnost, i když nezapomínejme, že mnohé restrikce např. vůči neziskovým nadnárodním organizacím, určitým omezením propagace duhových hnutí, atd., jsou i komunistům sympatické, protože nikdy nebyli zastánci těchto aktivit, jim obecně vadí jakákoliv různorodost, u nich by jen u toho nezůstalo a také proto, že je logicky dávají do souvislosti s vývozem americké morálky. 

Je to trochu trapné, protože se v určitých bodech ocitají, co se kritiky týče, na stejné vlně jako konzervativci, kteří však kritizují především americkou snahu o ovládnutí Evropy a světa a jde jim v prvé řadě o Evropu nezávislých států s vlastní mocenskou politicko-vojenskou základnou, nikoliv, že by nekriticky vyzdvihovali Rusko jen proto, že kritizují politiku vměšování USA.

6 2
možnosti

P47e27t18r 64K87a27p42l41a25n

27. 9. 2014 12:22

Rusofilové budou svými rádoby zasvěcenými rozbory propagovat Rusko a jeho politiku, i kdyby měla vést ke třetí světové válce.

3 7
možnosti
Foto

Podejte tedy svůj "zasvěcený rozbor" z opačné strany.

7 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik