Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P12e39t92r 51H75á40l14a

25. 11. 2014 8:45

odpůrců Ruských zásahů na Ukrajině bych se chtěl zeptat, jak by podle nich měla reagovat česká armáda, kdyby fašizující Maďaři vytáhli proti Slovákům a odstřelovali Bratislavu?

0 0
možnosti
LN

...hmmm..tolik písmenek...a když se to tak vezme...tak úplně nanic....:-/

2 0
možnosti
JZ

Souhlasím s panem Mužíkem, z toho co jsem měl možnost číst, je to určitě nejlepší článek o Ukrajině. A snad proto si dovolím reagovat, což jinak moc nedělám, protože na hlouposti se snad ani reagovat nedá.

Je pravda, že Krym byl přidělen Ukrajině Chruščovem, ale taky je pravda, že byl Ruskem obsazen za vlády carevny Kateřiny v roce 1783. Tedy je dost diskutabilní, komu vlastně patří.

Ukrajina je chudá země, o tom není sporu. Takový rozsah korupce a zlodějny by nevydržel žádný stát. Absolutní hodnota průměrné mzdy bez znalosti cenové hladiny však neříká nic o životní úrovni. K tomu je třeba znát cenové hladiny. Znám jenom tu ukrajinskou - a musím říci, že nerozumím, jak se z toho platu nechá žít.

Souhlasím s tím, že Putin udělal v Rusku pořádek, má velkou podporu obyvatel a pro téměř veškeré obyvatelstvo znamená jeho vláda zvýšení životní úrovně. S některými oligarchy se skutečně dohodl (= zaplatili velmi tučné výkupné/výpalné). Chodorkovskij bohužel nezaplatil, takže byl odsouzen za "daňové úniky". 

Ukrajina je jedinou zemí, kam může Rusko exportovat své zboží (s vyjímkou přírodních zdrojů). Pokud se Ukrajina přikloní k Západu, kam  bude Rusko exportovat ?

Informace, že události na Majdanu rozpoutaly USA a EÚ, jsou jenom konspirační úvahy, které nebyly nikdy věrohodně doloženy a ani nebudou.  Stejně nesmyslný je i důvod, že protestní akce byly na podporu budoucího vstupu do EU.

Ohledně "legitimně zvoleného prezidenta" : v době své volby byl skutečně legitimně zvolený. Během svého volebního období se pak projevil spíš jako kriminální živel a nejpřesněji by se dal pojmenovat jako "mafiánský kmotr". Může se někdo divit, že se to lidem přestalo líbit ? Jeho dva synové by v každé jiné zemi seděli (úplně v každé asi přece jen ne) do konce života za mřížemi. Zkuste si o nich něco najít.

pokr.

3 0
možnosti
JZ

...pokrač.

Občanská válka je termín, kdy proto sobě bojují občané jednoho státu bez vnějších zásahů. Do ukrajinských událostí však Rusko zasahuje. Skutečnost, je jeho vojáci nemají oficiální označení, případně jsou na "dovolené", na podstatě věci nic nemění.

3 1
možnosti
Foto

Pane Horáku, řekl bych jeden z vůbec nejlepších textů o Ukrajinské krizi co jsem zde četl.

Velmi dobře zpracován a s komplexní znalostí historie, současných aktérů i regionu a bez černých ideologických brýlí.

Díky.

V diskusi bod článkem akorát odhalují svoje nevědomosti lidé, kteří o krizové oblastí ví pendrek, zato jsou plni zášti a ideologických demagogií:-)

3 1
možnosti
MH

Uznání potěší.

1 0
možnosti
LJ

Životní úroveň za hranicí je pro obyvatele silný argument. V mládí jsem slyšel od pamětníků vyprávět, že ve 30. letech minulého století byly v Německu vyšší platy než u nás. Jezdili si tam vydělat nejen sudetští Němci, ale i někteří Češi.

Slovensko má štěstí, že Maďarsko má trvalé ekonomické i jiné potíže. Jinak by maďarská menšina na jižním Slovensku jim komplikovala život.

Jinak karma.

2 0
možnosti
MH

Četl jsem, že nejen ve 30. letech, ale i za války jelo část "nuceně nasazených" do Německa dobrovolně, právě kvůli vyšším výdělkům. 

Za jiné situace na tom nic špatného není. Ostatně české menšiny v Sudetech vznikaly v druhé polovině 19.století hlavně tím, že tam jezdili za prací čeští dělníci z vnitrozemí.

0 0
možnosti
JJ

Stále si myslím, že i svoboda má svoji cenu.

Ale je pravda, že těm, kteří dlouhou dobu žili v kriminále, se na svobodě nelíbí a chtějí se vrátit k životním jistotám v kriminále.

1 0
možnosti
JR

J80a48r12a 71R53a56n96k

23. 11. 2014 18:27

Vas "upadly Zapad" vyhovuje stale vice lidem z Evropy, stale vice lidi se sem chce dostat, hlavne Rusu a Cinanu;-)

4 2
možnosti
MH

upadající Západ, náskok z dob, kdy byl ještě Západem i hodnotově, resp. nejúspěšnější civilizací v dějinách, se samozřejmě ještě chvíli bude vyčerpávat.

4 0
možnosti
Foto

Slyšel jste někdy pojem spotřební koš? To je jediné možné měřítko.

Jinak říkat něco o třikrát větších platech je závádějící.

A rublík klesá .... a ten zlatý je v nedohlednu.

7 3
možnosti
MH

To byste nebyl vy, abyste i tváří v tvář jasným číslům něco neplácal. Že rovnou nenavrhnete třeba kvalitu života - to je to kritérium, co dle něj vždycky dostávají vysoká umístění skandinávské země, protože se tam dává spoustu bodů za podporu feministitek a homosexuálů jakož i za ekoblbiny. I když porovnat spotřební koš by možná bylo zajímavé - pokud naznačujete, že z něho vychází něco úplně jiného než z platů, hoďte sem odkaz.

(Jinak jste si zřejmě nevšiml, že ty platy jsou v € a $, nikoliv v rublech a pokud jde o současnost, tušíte o kolik devalvovala hřivna?)

7 0
možnosti
PK

Vcelku bych souhlasil. Opravdu nevím, co vedlo americké ideology tak rozklížit svět podle mne neuváženou politikou v Syrii a na Ukrajině. Sice pomalu ztrácíme Turecko, které objevilo Ameriku ...

4 2
možnosti
Foto

Autore, prosím můžete uvést zdroje, odkud čerpáte fakta. Je zde několik údajů s kterými se dá souhlasit a pak kupa dojmologie. Tak prosím o ty zdroje, děkuji.

3 0
možnosti
MH

Čtu toho hodně, různé údaje o Ukrajině a Rusku jsem si dával dohromady již měsíce, těžko si již zdroje pamatuji, natož to sem všechno mohu  všechno dát. Krom toho nevím, co přesně pokládáte za dojmologii.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS