Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D49a92v32i96d 13H14r36b43e98k

30. 11. 2014 14:46

Klasické Řecko bylo taky pohanské, ale vnitřní dynamiku mělo, zvláštní, že? Antický Řím byl nepochybně technologicky nejvyspělejší civilizace své doby, přestože byl pohanský. Domorodé kodexy v Mexiku se pálily ze stejného důvodu, z jakého misionáři pálili podobná díla všude jinde. A k poznání pozadí aztéckých lidských obětí zkuste hlavně "Aztéckou filozofii" Miguela Léona-Portilly.

0 0
možnosti

Římský voják čtvtého století vypadal zhruba stejně jako za punských válek. A to byla vojenská technologie, se kterou říše stála a padala. Jinak řečeno, technologie se za tu dobu nehnuly. Řím bohatnul z otroků (na něm stálo zemedělství) a daní z podrobených oblastí.

0 0
možnosti

Článek by byl dobrý a zajímavý, kdybyste nám několikrát nesděloval, co všechno nemůžete najít. Takže karma bude až příště :-)

0 0
možnosti

Děkuji za připomínku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik