Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P73a51v76e53l 96H62e72k

9. 5. 2015 8:21

Že používaj ten us dolar, nebude to trojský kůň nakonec?

0 0
možnosti

Článek je zajímavý. To že Číňani skupují půdu, kde se dá, však způsobuje pro místní obyvatelstvo ty problémy, o kterých píšete, tj. prchají, protože nemají kde žít. Pokud Číňani někde něco stavějí, dělají to stejným způsobem, jak jsou zvyklí doma, tj. postaví cokoliv a zamoří široké daleké okolí. Když jdou jiné země do holportu s Čínou, měli by si klást právě ty podmínky na ochranu životního prostředí a ochranu místních lidí. Jinak za čas dokončí Číňani spoušť, kterou nastartovaly v nerozvinutých zemích západní státy

0 1
možnosti

J28a92n 40R15á71ž

8. 5. 2015 14:27

Svět se v posledních dvaceti letech změnil. A to nevratně. USA to dlouho nechtěly vnímat, ale z toho, jaké prostředky používají, aby svou dominanci udržely alespoň v Evropě, lze vypozorovat, že si to uvědomily. Jen nechápu proč používají dávno přežité prostředky, a pořád jen haraší zbraněmi. Proč si sakra neberou příklad z Číny. Ta zbraněmi neharaší, ale všichni ví, že jí respektovat musí i v této oblasti (hlavně státy východní Asie a Tichomoří), ale investuje v celém světě a tím získává i politickou moc všude, kde to Amíci podělali.

Jak to funguje? Amíci posílali do Afriky své Navy Seals, čímž si všechny proti sobě popudili, Číňané kupují doly se strategickými surovinami a investují do infrastuktury, Amíci uvalili na kde koho embargo v Jižní Americe a Číňané zatím získávají licence na těžbu ropy plynu od jedné Latinskoamerické země za druhou. Všiml si někdo, že Číňané vlastní v Londýnské City pět rozsáhlých kancelářských komplexů, mezi jiným i budovu kde sídlí Bank of Scotland, a že buduje na březích Temže velký technologický park? A Amíci se zatím producírují po Evropě v obrněných transportérech. Doufám, ze to není důkaz, že jsou u konce s dechem. To by byl velký průšvih.

A u nás ti, kdo umí jen papouškovat, co odečetli ze rtů amerického velvyslance, tuto změnu také nechápou a straší válkou. Blbost...obchodovat se musí a ne válčit, a to dobře ví i Putin.

2 0
možnosti

Take s vami souhlasim, I kdyz ziji v USA uz delsi dobu. Cinane po tichu investuji skoro vsude,hlavne v Africe kde buduji tovarny silnice a infrastrukturu.Jak svet bude vypadat za takovych 15 - 20 let s velmocnou Cinou to bude zajimavy. Zatim se s Cinstinou nikde nez v Cine nedorozumis no uvidime.

2 0
možnosti

A37d50a17m 93S40t88a71v21a

8. 5. 2015 12:52

"....Amíci projeli v tanku, Číňani zakládaj banku...": Člověče, co byste dělal s bankou bez tanků. Vemte si takovou Petschkárnu - vlastníci tanků si z ní udělali mučírnu pro klienty té banky.

0 0
možnosti

Až na to, že ten "pozoruhodný růst ekonomiky za Putina" pouze kopíruje ceny ropy, žádný jiný ekonomický zázrak v tom není, jen drancování ruské druhohorní podstaty za vysoké prodejní ceny...Mimochodem, Čínská ekonomika loni rostla nejpomaleji za posledních  !24 let! a poprvé od roku 1998 zaostala za vládním odhadem růstu, který byl navíc opakovaně snižován. První letošní čtvrtletí pak přineslo další zpomalení.

Pokud jde o Čínskou AIIB. Je to pouze jedna z mnohých vznikajících mezinárodních, rozvojových bank a měla by poskytovat úvěry na výstavbu silnic, železnic, elektráren či telekomunikačních sítí v rychle se rozvíjejícím Asijském regionu, jehož důležitost si uvědomuje celý svět. Proto samozřejmě ten velký zájem evropských i jiných zemí podílet se a participovat na tomto boomu. 

Důvod proč se USA chovají k této bance celkem chladně  a odmítavě, je jejich obava, že tato nová rozvojová banka by mohla tolerovat volnější měřítka poskytování úvěrů, ignorovat finanční transparentnost či sociální záruky, a podrývat činnost SB a Mezinárodního měnového fondu (MMF).Další obavy plynou z toho, že na rozdíl od Světové banky nebo Japonské Asijské rozvojové banky nebude AIIB zohledňovat při výběru projektů ochranu životního prostředí či jen standardní pracovní podmínky.

2 1
možnosti

K Vašemu poslednímu odstavci. Víte kdo zakládal všechny ekonomické světové instituce, US a určitě to nedělali pro krásné oči zbytku světa. Jak známo v ekonomice neznám bratra.

2 1
možnosti

Podle zprávy asi před 2 týdny: už 57 zemí projevilo zájem o účast v AIIB. My prý váháme. Asi čekáme na souhlas z Washingtonu. Určitě se tedy nezapojíme, i když stojíme o čínské investice u nás. Ale jistě dostaneme pochvalu z USA za loajalitu.

10 1
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik